Gewichtsconsulent Ruby Stam boekt succes met haar aanpak


ALKMAAR - Van strenge diëten wil ze niets weten en toch heeft gewichtsconsulent Ruby Stam een ruime klantenkring opgebouwd. Ruby begeleidt mensen met overgewicht naar een gezond gewicht. Het geheim van haar succes: "Mensen die willen afvallen moeten niet te streng voor zichzelf zijn".

Afvallen begint met gezonde voeding en niet met 'dieetachtige taferelen, zoals Ruby Stam dat omschrijft. "Er kleven veel nadelen aan diëten. Als mensen er een snelle afvalrace van willen maken, krijgen ze veel minder calorieën binnen dan ze nodig hebben. In het begin vliegen de kilo's er af, maar na een paar weken went een lichaam aan het lage calorieverbruik, daalt de snelheid van de stofwisseling en val je bijna niet meer af."
Daarna bestaat de kans dat de kilootjes er weer aan vliegen, zo meent Ruby. "Er ontstaat een jojo-effect en hoe vaker iemand aan een dieet begint, hoe moeilijker de verbanding weer op gang zal komen. Het gevolg is dat mensen op de lange duur worden gestraft voor hun lijnpogingen. Dat is eigenlijk heel zuur om te constateren." Ruby legt als gewichtsconsulent het accent veel meer op wijziging van het eetpatroon. "Mensen die willen afvallen, moeten niet te streng zijn voor zichzelf. Afvallen moet op een gezonde manier gebeuren. Ik ga altijd uit van zes eetmomenten per dag, waarvan drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes. Variatie is belangrijk en meer bewegen essentieel!"

Intakegesprek


Ruby, aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), houdt met iedere klant altijd een intakegesprek. "Zo krijg ik een duidelijker beeld hoe iemand eet en wat voor leefpatroon iemand er op na houdt. Dat gaat ook aan de hand van een voedingsdagboek. Wat eet en drinkt iemand dagelijks? Daarna volgt een sessie waarbij ik een aantal dingen meet: gewicht, vochtgehalte, vetpercentage en spiermassa". Aan de hand daarvan en de doelstellingen van de klant stelt Ruby een stappenplan samen.
Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden de consulten aan een gewichtsconsulent, een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig. Voor contact of meer info: info@rubystam.nl of bel 06-37167631.